Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder däran

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet däran i vår databas, däremot innehåller vår databas fyra exempelmeningar på hur ordet däran kan användas i en mening.


Exempelmeningar för däran

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet däran kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. 312 personer är så illa däran att de blivit inlagda på sjukhus, enligt FN:s migrationsorganisation IOM.  
  2. Han talade aldrig om om tiden på sanatoriet i Sandsträsk och jag har aldrig fått någon uppfattning om hur illa däran han var.  
  3. Mest illa däran var tornets sandstenskupoltak, och det beslutades att detta inte skulle restaureras utan i stället övertäcka det med koppar.  
  4. Den kremlvänliga tabloiden Komsomolskoje Pravda skriver i en artikel att Navalnyj tillfrisknat förvånansvärt snabbt, och ifrågasätter hur illa däran han varit.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till däran

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar däran.


Mer information om däran

Andra sätt att lära sig mer kring vad däran betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av däran är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om däran

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för däran i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.