Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 25 december 2022: uttömmande

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 25 december 2022.

Det utvalda ordet denna dag är: uttömmande.


Synonymer till uttömmande

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet uttömmande är: fullständig, fullständigt, grundlig, grundligt, utförlig, detaljerat komplett.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till uttömmande.


Exempel på hur uttömmande kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "uttömmande" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på uttömmande i en mening.

  1. Vi förväntar oss att saudiska myndigheter svarar detaljerat och uttömmande samt med transparens”, skriver franska UD.  
  2. Den förste att skriva en uttömmande kommentar till brevet var den alexandrinske teologen Didymos den blinde i slutet av 300-talet.  
  3. Inom vetenskapen råder det samförstånd om att det kan finnas flera konkurrerande teorier som alla på ett uttömmande sätt kan förklara ett fenomen.  
  4. Everett True från Melody Maker valde "All Apologies" till veckans singel för tidskriften och skrev att låten var både undergiven och känslomässigt uttömmande.  
  5. Kinas utrikesminister Wang Yi träffade sin nordkoreanska motsvarighet Ri Yong Ho vid ett möte i Manila under söndagen och berättade att samtalet varit uttömmande.  

Denna sida uppdaterades senast 2022-12-25


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".