Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 21 januari 2024: uttömd

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 21 januari 2024.

Det utvalda ordet denna dag är: uttömd.


Synonymer till uttömd

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet uttömd är: förbrukad, utsugen, slutsåld, tom, lufttom.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till uttömd.


Exempel på hur uttömd kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "uttömd" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på uttömd i en mening.

  1. När hälsan är helt uttömd stoppas spelet och spelaren får ett nytt liv på närmaste sjukhus, på bekostnad av att alla vapen och rustningar förloras samt en summa pengar.  
  2. Därefter var den tyska offensiva förmågan i stort uttömd varefter återstoden av kriget kom att innebära sovjetiska offensiver som ledde fram till Berlins fall och Tysklands kapitulation i maj 1945.  

Denna sida uppdaterades senast 2024-01-21


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".