Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 13 juni 2023: utmärka

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 13 juni 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: utmärka.


Synonymer till utmärka

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet utmärka är: karakterisera, ge en utmärkelse, förse med märkning, beteckna, känneteckna, vara typisk för.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till utmärka.


Exempel på hur utmärka kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "utmärka" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på utmärka i en mening.

  1. I den nya generationen i början av 2000-talet har Péter Esterházy fortsatt att utmärka sig, liksom den tyskspråkiga Terézia Mora.  
  2. Trots dessa forskares utredning om tionde vokalen avfärdar Akademien (Leopold) summariskt förslaget om att utmärka tionde fonemet i stavning.  
  3. Graves ville bortsett från hans kända orkesterstil skapa ett signaturljud som skulle imponera på spelare och utmärka sig när ljudet kan höras.  
  4. Uttrycket antogs senare av andra städer i USA och Kanada för att utmärka den ursprungliga kärnan av en stad (som oftast var det centrala affärsdistriktet).  
  5. Men det som för många brukar utmärka tiden är att det pendlar mellan stunder då man kan hålla det ifrån sig, och stunder då man grips av ångest och katastroftankar.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-06-13


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".