Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 14 juli 2023: uppslutning

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 14 juli 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: uppslutning.


Synonymer till uppslutning

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet uppslutning är: deltagande, tillströmning.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till uppslutning.


Exempel på hur uppslutning kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "uppslutning" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på uppslutning i en mening.

  1. Här fanns på 1990-talet motståndsrörelsen Norra alliansen och en stark folklig uppslutning mot talibanerna.  
  2. Jag tror att det kommer att vara en stor uppslutning kring det här, säger Peter Kärnström (S), kommunstyrelsens ordförande i Sandviken.  
  3. Skriften var ett av de främsta uttrycken för första världskrigets svenska aktivism och reste krav på "en modig uppslutning vid Tysklands sida".  
  4. Det har blivit en bred uppslutning och brett stöd kring Norge och det norska beachhandbollsdamernas aktion som är fin att se, säger hon till SVT Sport.  
  5. En annan faktor var att BDP traditionellt har haft stark uppslutning på landsbygden, BNF i städerna, och att den gradvisa urbaniseringen i Botswana har gagnat BNF.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-07-14


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".