Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 1 februari 2023: tillrättavisning

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 1 februari 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: tillrättavisning.


Synonymer till tillrättavisning

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet tillrättavisning är: reprimand, tillsägelse, bannor, duvning, skrapa, sidohugg.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till tillrättavisning.


Exempel på hur tillrättavisning kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "tillrättavisning" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på tillrättavisning i en mening.

  1. Kort efter Rudds tillrättavisning publicerade New York Times bilder av bombrester på Manchester arena, som verkar komma från polisutredningen.  
  2. En av patienterna kräver 5 000 kronor i skadestånd medan den andra sagt till polisen att han nöjer sig med att kvinnan får en tillrättavisning.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-02-01


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".