Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 5 juli 2023: tilldragande

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 5 juli 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: tilldragande.


Synonymer till tilldragande

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet tilldragande är: attraktiv, intagande, lockande, magnetisk, snygg, tilltalande.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till tilldragande.


Exempel på hur tilldragande kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "tilldragande" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på tilldragande i en mening.

  1. Köttbitarna steks ytligt, kanterna bryns med en blåslampa och köttet färgas med färgämnen, för att se mer tilldragande ut.  
  2. Krambo Bostads AB valde detta utseende för att kommunen ville göra det närvarande villaområdet mer tilldragande, genom en attraktiv skola.  
  3. De la Gardie hade fått en bristfällig undervisning, som endast bestod av att lära sig tillräckligt många kunskaper för att verka tilldragande i sällskapslivet.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-07-05


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".