Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 8 januari 2023: tidsgräns

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 8 januari 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: tidsgräns.


Synonymer till tidsgräns

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet tidsgräns är: deadline, frist, tidsfrist.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till tidsgräns.


Exempel på hur tidsgräns kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "tidsgräns" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på tidsgräns i en mening.

  1. Men bara miljöpartiet vill få till stånd ett förbud mot tillverkning av förbränningsmotorer med en tidsgräns till år 2030.  
  2. Det finns ingen tidsgräns för hur länge talmansrundorna kan pågå, men Andreas Norlén har tidigare meddelat att de ska genomföras skyndsamt.  
  3. Flera gånger har Sverige fått internationell kritik, från bland annat Europarådet och FN, för att man har saknat en tidsgräns för häktningar.  
  4. Det var i december som USA ställde ett 60 dagar långt ultimatum på Ryssland att börja följa avtalet, en tidsgräns som löper ut den 2 februari.  
  5. USA:s president Donald Trumps regering hade satt en tidsgräns för förhandlingarna vid midnatt på söndagen lokal tid, tidigt på måndagsmorgonen svensk tid.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-01-08


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".