Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 17 september 2023: springbrunn

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 17 september 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: springbrunn.


Synonymer till springbrunn

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet springbrunn är: fontän.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till springbrunn.


Exempel på hur springbrunn kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "springbrunn" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på springbrunn i en mening.

  1. På innergården av Erik Lallerstedts flerbostadshus på Danderydsgatan 15 finns en "privat" springbrunn med staty av Milles.  
  2. Till sin ena del är Örtagården traditionellt byggd som en stenlagd gård med den klassiska korsgången i mitten, där en liten nedsänkt springbrunn porlar.  
  3. År 1694 påbörjades ett vattenledningsarbete som skulle förse en springbrunn i Kungsträdgården med vatten från sjön Träsket i nordöstra Stockholm, en sträcka på cirka två kilometer fågelvägen.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-09-17


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".