Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 5 december 2023: sporra

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 5 december 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: sporra.


Synonymer till sporra

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet sporra är: driva, egga, hetsa, peppa, stimulera, uppegga.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till sporra.


Exempel på hur sporra kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "sporra" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på sporra i en mening.

  1. Kommer de att vika sig eller kommer det att sporra dem och leda till att fler tar sig ut och demonstrerar?  
  2. Men i årets upplaga är åskådarna välkomna tillbaka, vilket kan sporra till bättre resultat tror såväl arrangör som tävlande.  
  3. Än värre, attentatet hade misslyckats med att sporra massorna till handling: både arbetare och anarkister fördömde Berkmans handling.  
  4. Katarina försökte sporra honom i brev att rycka upp sig och ta initiativ, men Potemkin fortsatte att motsätta sig alla offensiva företag.  
  5. Motgångarna för IS kan sporra al-Qaida att försöka återta platsen som den ledande terroristorganisationen sannolikt genom att utföra ett massivt terrordåd.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-12-05


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".