Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 16 november 2022: smutskasta

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 16 november 2022.

Det utvalda ordet denna dag är: smutskasta.


Synonymer till smutskasta

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet smutskasta är: besudla, förtala.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till smutskasta.


Exempel på hur smutskasta kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "smutskasta" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på smutskasta i en mening.

  1. President Trump fortsätter att smutskasta den före detta rådgivaren Omarosa Manigault Newman i nya tweets.  
  2. Hon menar att anklagelserna är en del i en politisk kampanj med målet att smutskasta henne och hennes parti.  
  3. Donald Trump nekar till anklagelserna och säger att han inte vet vem visselblåsaren är, men att personen måste vara en demokrat som vill smutskasta honom.  
  4. ”Det här är ytterligare ett patetiskt försök att smutskasta människor i presidentens närhet och skapa distraktion från administrationens många framgångar”.  
  5. Man har bedrivit en ursinnig kampanj under ledning av Donald Trumps regering och gjort allt för att försöka smutskasta valet i Venezuela utan att lyckas, säger han.  

Denna sida uppdaterades senast 2022-11-16


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".