Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 9 januari 2024: smörja

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 9 januari 2024.

Det utvalda ordet denna dag är: smörja.


Synonymer till smörja

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet smörja är: blaj, dynga, gallimatias, goja, inolja, nonsens.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till smörja.


Exempel på hur smörja kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "smörja" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på smörja i en mening.

  1. Om det nu är så att man kan få det genom att smörja det på läpparna eller kyssas så är det ju inte oväntat.  
  2. De stora mängder röd saliv som komodovaranen producerar hjälper till att smörja maten men sväljprocessen är ändå en väldigt långsam process (15–20 minuter för att svälja en get).  
  3. En lista över nödvändig utrustning sammanställdes till 1 augusti och inkluderade förutom de kraftiga trossarna, gångspel, tjugo taljor och enorma mängder talg för att smörja repen.  

Denna sida uppdaterades senast 2024-01-09


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".