Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 29 juli 2023: revidera

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 29 juli 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: revidera.


Synonymer till revidera

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet revidera är: granska, göra om, omarbeta, ändra, omarbeta.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till revidera.


Exempel på hur revidera kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "revidera" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på revidera i en mening.

  1. Timmar innan Amnestys granskning skulle publiceras, drog Norge tillbaka appen Smittestopp och ska nu revidera den.  
  2. Arbetet sker i två parallella spår: dels att ta fram nya psalmer, dels att revidera den nuvarande psalmboken från 1986.  
  3. Den prognos som vi hade att vattennivåerna skulle nå sin kulmen under onsdagen i bland annat Värnamo har vi fått revidera.  
  4. Andra menar att det tvingar forskare att revidera tidigare teorier om vilka delar av Arktis isar som kan stå emot värmen längst.  
  5. Svenska kyrkan har efter beslut i kyrkomötet 2016 och 2018 påbörjat ett arbete med att revidera och förnya Den svenska psalmboken.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-07-29


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".