Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 7 januari 2023: pikant

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 7 januari 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: pikant.


Synonymer till pikant

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet pikant är: kryddad, kryddig, smakrik, smakretande, sinnesretande, ärtig.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till pikant.


Exempel på hur pikant kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "pikant" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på pikant i en mening.

  1. En annan pikant detalj är Cohens påstående om att Donald Trump aldrig hade för avsikt att vinna presidentvalet 2016.  
  2. Det är väldigt pikant att James Comey är FBI:s högsta chef och leder en pågående utredning där man undersöker Rysslands inblandning i valet.  
  3. Hade hon erkänt att hon lurat mannen hade det varit betydligt allvarligare, säger Marje Lemne som menar att hustvisten är extra pikant just för Kristdemokraterna, ett parti som håller etik och moral högt.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-01-07


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".