Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 5 oktober 2023: överträda

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 5 oktober 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: överträda.


Synonymer till överträda

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet överträda är: inkräkta, överskrida, bryta, bryta mot, kränka, göra intrång.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till överträda.


Exempel på hur överträda kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "överträda" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på överträda i en mening.

  1. Samtidigt skulle en infanteridivision och en med pansar förstärkt motoriserad skyttebrigad överträda gränsen till Danmark på bred front.  
  2. Hertigen av Northumberland gjorde dock inte sig själv till lordprotektor utan fick Edvard att förklara sig myndig innan han blev arton år och därmed överträda Henrik VIII:s testamente.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-10-05


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".