Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 7 december 2023: ouvertyr

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 7 december 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: ouvertyr.


Synonymer till ouvertyr

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet ouvertyr är: uvertyr, öppning, inledning, upptakt, musikalisk inledning.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till ouvertyr.


Exempel på hur ouvertyr kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "ouvertyr" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på ouvertyr i en mening.

  1. Pjotr Tjajkovskijs ouvertyr 1812 börjar spelas och både Westminsterpalatset och Big Ben sprängs i luften under tiden som Hammond och Finch tittar på.  
  2. Den tredje och sista delen, "The Land of Do-As-You-Please", inleds med en ouvertyr där V spränger säkerhetspolisens byggnader och förstör regimens möjligheter att övervaka medborgarna.  
  3. V använder sig av Pjotr Tjajkovskijs ouvertyr 1812 när han spränger byggnaderna i luften och valet att använda detta orkesterstycke gjordes förmodligen på grund av dess revolutionära musikuppbyggnad.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-12-07


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".