Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 4 februari 2024: omedveten

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 4 februari 2024.

Det utvalda ordet denna dag är: omedveten.


Synonymer till omedveten

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet omedveten är: infantil, instinktiv, aningslös, godtrogen, omisstänksam, naiv.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till omedveten.


Exempel på hur omedveten kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "omedveten" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på omedveten i en mening.

  1. Uppmärksamheten kring honom var Karl XII inte omedveten om, men tycktes inte fästa sig mycket vid det.  
  2. Under det andra mötet våldtar Bjurman henne brutalt, omedveten om att Salander filmar allting med dold kamera.  
  3. Även om regeringen var omedveten om Hebes last orsakade Royal Navys vägran till genomsökning av skeppet misstankar och rykten.  
  4. Men på åtalspunkten som rör att kvinnan ska ha varit medvetslös och omedveten om övergreppen, var det 11 av 12 som ville frikänna Bill Cosby.  
  5. När spelet börjar har Naija förlorat nästan alla sina minnen, och är omedveten om världen utanför sitt hem eftersom hon "lever som en enkel varelse".  

Denna sida uppdaterades senast 2024-02-04


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".