Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 17 mars 2023: montering

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 17 mars 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: montering.


Synonymer till montering

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet montering är: hopsättning, beslag, infattning, inramning, uppställning.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till montering.


Exempel på hur montering kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "montering" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på montering i en mening.

  1. Eriksons Mekaniska Verkstad, sedermera AB Mekanikus, och arbetade där med montering av bensin- och oljekök.  
  2. Vissa arbeten överflyttades till Haldex, såsom montering av kassaregistrenas komponenter, och försäljningen gick bra.  
  3. Men det är svårt att säga hur länge vi kan hålla på, säger Peter Magnusson platschef för montering och logistik på Scania i Oskarshamn.  
  4. En ny anläggning uppfördes i Ekobacken i Gustavsberg men där sker enbart vattenskärning samt montering och logistik ingen keramisk tillverkning.  
  5. Produktionen på Scaniafabriken i Oskarshamn är planerad att dra igång på tisdag nästa vecka men osäkerheten är stor, enligt Peter Magnusson, platschef för montering och logistik.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-03-17


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".