Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 18 mars 2023: modest

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 18 mars 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: modest.


Synonymer till modest

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet modest är: blyg, blygsam, ringa, hovsam, anspråkslös, försynt.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till modest.


Exempel på hur modest kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "modest" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på modest i en mening.

  1. Efter en helg med massor av problem låg Andersson på en modest 14:e plats efter årets första SM-deltävling.  
  2. Han sade vidare att en mer modest inflationsutveckling ger möjlighet för Fed att vara ”tålmodiga” med ytterligare räntehöjningar.  
  3. Det gäller påståendet att Jesus var en ”vis man” (sofos anēr) som kan synas vara en alltför modest benämning på honom om det skrivits av en kristen.  
  4. Hans recept markerar övergången från medeltidens kokkonst till en ny teknik som förespråkar lättare rätter och en mer modest användning av bakelser och pajer.  
  5. Även om upptäckten i Ovidius Metamorfoser II skedde när hon var i nionde månaden brukar målningarna vanligtvis avbilda henne med en ganska modest kula på magen.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-03-18


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".