Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 26 december 2023: modellera

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 26 december 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: modellera.


Synonymer till modellera

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet modellera är: skulptera, utforma, gestalta, forma.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till modellera.


Exempel på hur modellera kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "modellera" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på modellera i en mening.

  1. Lully utvecklade recitativ genom att modellera musiken på den franska språkmelodin med noggrann rytm och intonation.  
  2. Andra material som används regelmässigt är glas, emalj, trä, snäckor, ben och elfenben, lera och polymerbaserad modellera, med mera.  
  3. Trots att inga av hennes bilder användes, slutade hon arbeta på fabriken i januari 1945 och började modellera för Conover och hans vänner.  
  4. Den moderna fysikaliska kosmologin inleddes 1917 när Albert Einstein först tillämpade sin allmänna relativitetsteori för att modellera universums struktur och dynamik.  
  5. Allmänna relativitetsteorin spelar en central roll för att modellera alla dessa fenomen och observationer ger starka belägg för existensen av svarta hål med de egenskaper som förutsägs av teorin.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-12-26


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".