Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 11 augusti 2023: mild

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 11 augusti 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: mild.


Synonymer till mild

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet mild är: blid, from, lindrig, ringa, skonsam, varsam.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till mild.


Exempel på hur mild kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "mild" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på mild i en mening.

  1. Mycket mild luft tog sig in över landet och flera platser i östra Norrland rapporterade 11-12 grader.  
  2. Abbas har ibland kallats en mild och svag ledare, men här tar han till betydligt tuffare tag än vi är vana att se.  
  3. En ovanligt mild vinter i de norra polartrakterna hade lett till att ett stort antal isberg drivit nedåt i Nordatlanten.  
  4. Hon var mild och diplomatisk nog att kunna leva i vänskap med sin svärmor, Margaret Beaufort, som styrde hovet med järnhand.  
  5. Tränaren och en av pojkarna hade en mild lunginfektion, skriver Reuters, men i övrigt var de trots omständigheterna välmående.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-08-11


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".