Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 25 mars 2023: majestät

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 25 mars 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: majestät.


Synonymer till majestät

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet majestät är: kung, kunglighet, härlighet, storslagenhet, kunglig majestät, regeringen.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till majestät.


Exempel på hur majestät kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "majestät" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på majestät i en mening.

  1. Prins Harry har informerat hennes majestät drottningen och andra nära familjemedlemmar”, står det i pressmeddelandet.  
  2. Kirurgen som öppnade Edvards bröstkorg efter hans död meddelade att "sjukdomen varav hans majestät dog var en lungornas sjukdom".  
  3. Det är otroligt att tänka att hennes majestät, må hon vila i frid, såg dessa och lånade ut sin ikoniska silhuett till dem, säger Rod Smallwood.  
  4. Det är bland det häftigaste vi fått uppleva någonsin på ett NM, skrek kommentatorn Jann Post på NRK när Ingebrigtsen drog iväg i ensamt majestät.  
  5. ”Hennes majestät kommer att fortsätta att genomföra ett fullständigt program av officiella uppdrag med stöd av övriga medlemmar i kungafamiljen.”.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-03-25


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".