Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 21 juni 2023: konsult

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 21 juni 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: konsult.


Synonymer till konsult

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet konsult är: rådgivare, rådsäljare, inhyrd expert, konsulent, rådgivande specialist.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till konsult.


Exempel på hur konsult kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "konsult" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på konsult i en mening.

  1. Det som sticker ut i år är att man också tar hjälp av en konsult med stor erfarenhet av naturvårdsbränningar.  
  2. En konsult för företaget säger till tidningen att betalningen var ett konsultarvode som inte har med Vekselberg att göra.  
  3. Bland annat har de anlitat en konsult som ska analysera skolverksamheten och styrelsen, samt handleda de som driver skolorna.  
  4. Hösten 2006 började Grönlund Krantz som konsult på PR-företaget JKL där hon fram till oktober 2015 var Partner och Managing Director.  
  5. SPÖ hade anlitat en konsult som i falska Facebookkonton med förvanskade uttalanden framställde Kurz som en främlingsfientlig antisemit.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-06-21


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".