Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 31 december 2023: klämma

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 31 december 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: klämma.


Synonymer till klämma

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet klämma är: nypa, pressa, peang, gem, spänne, hållare.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till klämma.


Exempel på hur klämma kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "klämma" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på klämma i en mening.

  1. En del i arbetet med att utvisa så många som möjligt var att försöka klämma åt den långa rad av städer i landet som förklarat sig som fristäder för invandrare.  
  2. Jag har jobbat som servitris och sprang barfota själv när vi hade bråda dagar utan rast på sommaren vid havskanten, fötterna gick liksom inte att klämma in i skorna längre.  
  3. Viss begränsad verksamhet sker inom Norrlandsoperan i Umeå, Värmlandsoperan i Karlstad (som brukar lyckas med att klämma in stora operor på sin minimala scen), Malmö Opera och Musikteater och Folkoperan i Stockholm.  
  4. Samtidigt lyckades kronarmén klämma sig in och skymma sikten för den sachsiska högerflygeln söder om Kotot, som gav konsekvensen att sachsarna inte fick tillräckligt med manöverutrymme för att utföra sitt eget anfall.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-12-31


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".