Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 15 november 2022: inmutning

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 15 november 2022.

Det utvalda ordet denna dag är: inmutning.


Synonymer till inmutning

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet inmutning är: jordlott.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till inmutning.


Exempel på hur inmutning kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "inmutning" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på inmutning i en mening.

  1. Ett par år senare stötte Greven på en skäggig, butter man, som stod och vaskade i en inmutning i Candle.  
  2. Enligt lagen måste man ha hittat mineral på platsen, innan en inmutning gjordes, men den bestämmelsen fanns bara i teorin.  
  3. Hultberg, som anställde oss att fara uppför Ophir Creek i Eldorados gruvdistrikt för att arbeta på en inmutning, ägd av Hultberg.  
  4. Han hade kommit till Alaska redan 1893 men anlände egentligen alldeles för sent till Klondike för att komma över en god inmutning.  
  5. Jag gjorde aldrig någon inmutning på stranden och det gjorde inte heller soldaten — han var förbjuden att göra det, eftersom han var regeringsanställd.  

Denna sida uppdaterades senast 2022-11-15


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".