Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 23 maj 2023: indela

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 23 maj 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: indela.


Synonymer till indela

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet indela är: gruppera, klassificera, ordna, sortera, systematisera, uppdela.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till indela.


Exempel på hur indela kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "indela" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på indela i en mening.

  1. Nästa steg i utvecklingen var att indela kretsloppet i fyra faser, med ensamt gult mellan rött och grönt.  
  2. Dessa gator var relativt raka för att göra stadens struktur överskådlig och för att indela staden i en klar uppbyggnad.  
  3. En skura (av ordet "skära") är inom heraldiken en delningslinje använd för att geometriskt indela en vapenskölds yta och olika fält.  
  4. Kungen beordrade senare Gyllenkrok att indela infanteriet i fyra kolonner och ansvara för dess gruppering inför den kommande drabbningen.  
  5. Användandet av en sådan så kallad gnomon var det första verktyget man mätte tiden med, och med vars hjälp man mer exakt kunde indela den ljusa delen av dygnet.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-05-23


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".