Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 25 december 2023: huvudbry

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 25 december 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: huvudbry.


Synonymer till huvudbry

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet huvudbry är: bry, grubbel.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till huvudbry.


Exempel på hur huvudbry kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "huvudbry" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på huvudbry i en mening.

  1. Kremls huvudbry är snarare att se till att tillräckligt många deltar för att valet ska fylla sin legitimerande funktion.  
  2. Att nyheten inte kunde tigas ihjäl har inte bara gett landets högsta makthavare huvudbry, utan sannolikt också förargat dem.  
  3. Vid sex av dessa attacker har samma typ av drönare använts ett anfallssätt som skapar huvudbry eftersom drönarna kan ta sig förbi luftförsvaret.  
  4. Han hotas av utlämning till både USA och Sverige och vem britterna till slut ska gå till mötes väntas bli ett huvudbry för landets inrikesminister.  
  5. Som tidigare nämndes beredde Stadshustornets avslutning upptill Ragnar Östberg mycket huvudbry och är den byggnadsdel som han lade ner mest arbete på.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-12-25


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".