Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 5 februari 2023: handelsbod

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 5 februari 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: handelsbod.


Synonymer till handelsbod

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet handelsbod är: affär, butik, shop.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till handelsbod.


Exempel på hur handelsbod kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "handelsbod" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på handelsbod i en mening.

  1. År 1883 köptes huset av sadelmakare August Killgren, som förändrade fasaden och inrättade en handelsbod i bottenvåningen.  
  2. Bolaget öppnade en handelsbod i Chicago 1802, där Kinzie bosatte sig, och en handelsbod i Peoria, Illinois 1804, där Forsyth bosatte sig.  
  3. De tidiga tonåren tillbringades i jordbruket med fadern, men en kort lärlingsperiod i en handelsbod norr om Whitby gjorde att han kom i kontakt med skepp och hav.  
  4. Påskdagen 1861 blev Forssberg ihjälhuggen av Göthe med en kniv; detta i sin handelsbod vid Hornsgatan 7 där hon också hade sin bostad i ett hus som numera är rivet.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-02-05


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".