Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 2 februari 2023: greppa

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 2 februari 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: greppa.


Synonymer till greppa

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet greppa är: begripa, fatta, grabba, hålla, ta, förstå.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till greppa.


Exempel på hur greppa kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "greppa" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på greppa i en mening.

  1. De kan också greppa varandras klor i luften och tumlar då nedåt tillsammans innan de släpper greppet.  
  2. Utvecklarna ansåg att detta kontrollupplägg tvingade dem att göra spelandet följsamt och lätt att greppa.  
  3. Hur ska man egentligen greppa att man förlorat nära vänner, säger Jesper Bergstrand från Örebro fallskärmsklubb till SVT.  
  4. Jeong berättar att hon själv lyckades greppa tag i en livbåt som drev förbi henne, och att hon lyckades kasta ut ett rep till Yoon.  
  5. Hur ska man egentligen kunna greppa att man förlorat nära vänner till oss, säger Jesper Bergstrand från Örebro fallskärmsklubb till SVT.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-02-02


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".