Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 12 juni 2023: frambringa

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 12 juni 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: frambringa.


Synonymer till frambringa

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet frambringa är: alstra, framkalla, framställa, producera, skaffa, skapa.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till frambringa.


Exempel på hur frambringa kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "frambringa" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på frambringa i en mening.

  1. Det mest lyckade försöket att påverka vädret har varit att sprida ämnen över moln för att frambringa regn.  
  2. En så stor summa bedyrade stadens borgare att de inte kunde frambringa och Reventlow gick med på att sänka summan till 12 000 riksdaler.  
  3. Keiji Inafune förklarade att framgången med Mega Man 2 är det som gjorde Mega Man-serien till en hit som fortsätter att frambringa efterföljare.  
  4. Motiv från tidigare Shin Megami Tensei-spel vävdes in för att frambringa en känsla av familjaritet hos personer som har spelat tidigare spel i serien.  
  5. Bland annat används fickbanden, som även kallas de falska stämbanden, Till skillnad från stämbanden kan fickbanden inte frambringa någon klar stämton.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-06-12


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".