Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 2 oktober 2023: förorda

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 2 oktober 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: förorda.


Synonymer till förorda

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet förorda är: rekommendera, tillråda, tillstyrka, förespråka, anbefalla, argumentera.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till förorda.


Exempel på hur förorda kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "förorda" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på förorda i en mening.

  1. Om det inte kändes super i dag kanske jag skulle förorda att inte åka sprinten i morgon, sa Nilsson till SVT Sport.  
  2. Om det inte kändes super i dag kanske jag skulle förorda att inte åka sprinten i morgon, säger hennes tränare Per Nilsson till SVT Sport.  
  3. Om det inte kändes super i dag kanske jag skulle förorda att inte åka sprinten i morgon om jag tittar på resten av veckan och nästa vecka.  
  4. En kompatibilist behöver inte förorda någon specifik uppfattning om fri vilja, så länge som personen förnekar att determinism är oförenligt med denna.  
  5. Kärnan i rapporten var att förorda att Sverige skulle välja en handlingsfrihetslinje - att inte binda sig i någon riktning i frågan om anskaffning av kärnvapen.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-10-02


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".