Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 25 november 2022: förfärlig

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 25 november 2022.

Det utvalda ordet denna dag är: förfärlig.


Synonymer till förfärlig

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet förfärlig är: avskyvärd, fasansfull, fruktansvärd, förskräcklig, gräslig, hemsk.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till förfärlig.


Exempel på hur förfärlig kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "förfärlig" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på förfärlig i en mening.

  1. Om presidenten skulle komma hit och säga till mig rätt i ansiktet att det som hänt är en förfärlig tragedi, och.  
  2. Attentaten i London var en förfärlig händelse och första gången vi hörde talas om ”homegrown terrorism” som vi förstod även skulle kunna ske här och som vi måste förebygga, berättar Allan Aarslev.  
  3. Om ni inte finner det här vara ett brott har ni satt en förfärlig standard för presidentiellt tjänstefel i USA”, sade demokraten Jamie Raskin från Maryland, som leder åklagarsidan, till senaten som utgör jury.  

Denna sida uppdaterades senast 2022-11-25


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".