Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 9 augusti 2023: förefalla

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 9 augusti 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: förefalla.


Synonymer till förefalla

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet förefalla är: synas, tyckas, verka, se ut, te sig, se ut som.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till förefalla.


Exempel på hur förefalla kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "förefalla" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på förefalla i en mening.

  1. Å andra sidan har utomeuropeiska språk grammatiska kategorier som kan förefalla en svensktalande överraskande.  
  2. Det kan förefalla märkligt att det tog hela 73 år innan man lyckades finna Titanics vrak, men anledningen var att man helt enkelt inte riktigt visste var det befann sig.  
  3. Han kunde förefalla petig i sin antikatolicism, och bad en gång Katarina Parr att övertala hans halvsyster Maria att "avstå från utländska danser och glädjeämnen som inte anstår en alltigenom kristen prinsessa".  

Denna sida uppdaterades senast 2023-08-09


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".