Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 30 november 2023: förbluffande

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 30 november 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: förbluffande.


Synonymer till förbluffande

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet förbluffande är: förvånande, häpnadsväckande, otrolig, överraskande, underbar, otroliga.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till förbluffande.


Exempel på hur förbluffande kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "förbluffande" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på förbluffande i en mening.

  1. Det var förbluffande att se omfattningen av det, säger Eric Terrill som var ansvarig forskare vid expeditionen.  
  2. Ändå är det förbluffande att brottsligheten inte var ännu värre, att inte hela den växande staden övertogs av gangsterligor.  
  3. förbluffande kort tid lärde han upp en hop svenska nybörjare till figuranter i en så småningom alldeles utmärkt balettkår.  
  4. Kristan Reed från Eurogamer sade att ljudet var "ett förbluffande suggestivt exempel på ett välbalanserat dramatiskt soundtrack och dånande effekter".  
  5. Det är förbluffande hur snabbt han glömde att han egentligen hade kommit till Alaska för att tjäna Gud och lära eskimåerna läsa och skriva och inte för att beröva dem deras guld.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-11-30


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".