Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 25 augusti 2023: fobi

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 25 augusti 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: fobi.


Synonymer till fobi

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet fobi är: extremfruktan, rädsla, skräck, överdriven rädsla.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till fobi.


Exempel på hur fobi kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "fobi" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på fobi i en mening.

  1. Jag vill ha vaccin men jag har varit jättestressad över att ta en spruta, säger Maria Lindberg som har fobi för sprutor.  
  2. Resultat skulle i det här fallet kallas specifik fobi, alltså att Albert reagerar med kraftig rädsla när han ser en råtta.  
  3. Han menar att just situationer med vaccinationer på löpande band i en del fall kan ha varit början på en rädsla eller fobi.  
  4. Vad gäller fobi i kategorin blod-injektion-skada under specifik fobi tycks dock ärftligheten vara tydligare än i andra fobier.  
  5. Svenska förhållanden rörande specifika fobier visade en total punktprevalens för specifik fobi på 19,9 % i en studie utförd 1996.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-08-25


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".