Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 12 februari 2023: färskt

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 12 februari 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: färskt.


Synonymer till färskt

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet färskt är: nymodigt, aktuellt, sött, behagligt, ljuvt, melodiskt.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till färskt.


Exempel på hur färskt kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "färskt" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på färskt i en mening.

  1. Med förra säsongens katastrofala skogsbränder i färskt minne bävar Australien inför årets sommarsäsong.  
  2. Med tidigare kanalolyckor färskt i minnet så är det mycket som kan gå fel när en stor båt ska igenom en liten öppning.  
  3. Den stora mjölkskandalen i Kina för snart tio år sedan finns fortfarande i färskt minne hos de kinesiska konsumenterna.  
  4. Svensken hade förmodligen måndagens guld i 10 meter stående luftgevär i färskt minne, men det blev ingen ny triumf i dag.  
  5. Vägen mot Tokyo har varit desto tuffare med ett färskt benbrott och en helt ny häst inköpt av bästa väninnan för att rädda starten.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-02-12


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".