Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 27 november 2022: fånig

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 27 november 2022.

Det utvalda ordet denna dag är: fånig.


Synonymer till fånig

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet fånig är: befängd, fjantig, fjompig, larvig, löjlig, narr.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till fånig.


Exempel på hur fånig kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "fånig" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på fånig i en mening.

  1. Med "Kanine Krunchies" ville Leven efterlikna dåtidens populära reklamlåtar, och försökte göra den så fånig som möjligt.  
  2. Det är bara en fånig sak som blev viral men så länge folk ler och får ut någonting positivt av det här är jag glad, säger Olly Gibbs.  
  3. Har det funnits kvar för Forskningens Stora Tidsålder att förstöra Konstformen genom att visa upp en blek och fånig skugga av sig själv i dess ställe?  

Denna sida uppdaterades senast 2022-11-27


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".