Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 21 december 2022: enahanda

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 21 december 2022.

Det utvalda ordet denna dag är: enahanda.


Synonymer till enahanda

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet enahanda är: monoton, tråkigt, tråkig, tråkiga, stereotyp, enformig.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till enahanda.


Exempel på hur enahanda kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "enahanda" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på enahanda i en mening.

  1. Det noterades även att "Wärmen har härstädes flera dagar varit 33° Cels; och efter dessa dödsfall ha flera på enahanda sätt inträffat.".  
  2. Monoftongen ø finns i norska av enahanda skäl som nämnts ovan: den finns dels i östnorska dialekter, dels i Norges förutvarande skriftspråk danska, som utvecklats till norskans bokmål.  

Denna sida uppdaterades senast 2022-12-21


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".