Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 29 december 2022: dra ihop

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 29 december 2022.

Det utvalda ordet denna dag är: dra ihop.


Synonymer till dra ihop

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet dra ihop är: koka ihop, reducera, klämma ihop, snöra in, dra samman, dras samman.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till dra ihop.


Exempel på hur dra ihop kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "dra ihop" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på dra ihop i en mening.

  1. Blodets cirkulation är enormt viktigt för att våra muskler skall kunna dra ihop sig och skapa rörelser i våran vardag.  
  2. Hobbes använder också ordet conatus för att avse de ”återställande krafter” som kan få fjädrar, till exempel, att dra ihop sig eller utvidgas.  
  3. Regementschefen Cronman beordrade sina trupper att dra ihop sig och inrätta sig i löpgravarna utanför stadens murar och avvärja ett dubbelt omfattande ryskt anfall.  
  4. Andra sätt att minska motståndet vid återföringen är att delvis dra ihop vingarna, som görs av stora fåglar, eller genom att föra tillbaka vingarna med lägre hastighet.  

Denna sida uppdaterades senast 2022-12-29


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".