Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 11 februari 2024: differentiering

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 11 februari 2024.

Det utvalda ordet denna dag är: differentiering.


Synonymer till differentiering

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet differentiering är: uppdelning, särskiljning.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till differentiering.


Exempel på hur differentiering kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "differentiering" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på differentiering i en mening.

  1. När en planet har uppnått tillräckligt stor massa påbörjas en process i dess inre som segregerar material beroende på densitet, något som kallas planetär differentiering.  
  2. I skriften görs oftast ingen differentiering mellan i och e, vilket delvis leder till problem i texttolkningen, då det existerar olika morfem som endast skiljer sig i fråga om i/e.  

Denna sida uppdaterades senast 2024-02-11


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".