Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 13 februari 2023: deckare

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 13 februari 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: deckare.


Synonymer till deckare

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet deckare är: detektiv, detektivroman.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till deckare.


Exempel på hur deckare kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "deckare" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på deckare i en mening.

  1. Den som brukar anges som skapare av den genre som vi idag känner igen som deckare är Edgar Allan Poe.  
  2. Men inslaget av våld i de flesta deckare är ganska litet - ofta begränsat till en kort skildring i början av berättelsen.  
  3. Många av hennes deckare utspelar sig inom teaterns värld, till exempel Mördaren gör entré, Döden på premiär och Dödsuvertyren.  
  4. Alsterdal växte upp i Umeå och i Jakobsberg utanför Stockholm, som hon har skildrat i en av sina deckare, Låt mig ta din hand.  
  5. Eftersom deckare är ett vitt begrepp kan det vara svårt att sätta upp några entydiga beskrivningar av hur en deckare "ska" se ut.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-02-13


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".