Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 20 januari 2024: charma

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 20 januari 2024.

Det utvalda ordet denna dag är: charma.


Synonymer till charma

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet charma är: flörta, hänföra, tjusa, attrahera, fängsla, förtrolla.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till charma.


Exempel på hur charma kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "charma" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på charma i en mening.

  1. Detta till de övriga orkestermedlemmarnas förvåning eftersom flera av dem hade försökt att charma den söta Hardin under en längre tid utan framgång.  
  2. Eftersom båda dessa var goda sällskapsmänniskor och föga högfärdiga, samtidigt som de var kungatrogna, var syftet att genom att charma dem få bönderna att gå med på kungens förslag.  

Denna sida uppdaterades senast 2024-01-20


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".