Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 6 oktober 2023: bjälke

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 6 oktober 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: bjälke.


Synonymer till bjälke

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet bjälke är: balk, regel, grov stock, stång, spak, ribba.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till bjälke.


Exempel på hur bjälke kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "bjälke" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på bjälke i en mening.

  1. Blasonering: I blått fält en av granskuror bildad bjälke av guld, belagd med en blå fisk (asp) med röda fenor.  
  2. Däremellan finns en tvärslå, en bjälke som löper diagonalt mellan de båda andra vertikala och horisontala bjälkarnas ändar ut mot kyrkorummet och in mot väggen.  
  3. Bockkonstruktionerna består av en längre vertikal bjälke längs med ytterväggen och däröver en bredsida som sträcker sig horisontellt ut dikt an under den platta delen av taket från väggen in mot kyrkorummet.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-10-06


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".