Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 19 december 2022: bildspråk

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 19 december 2022.

Det utvalda ordet denna dag är: bildspråk.


Synonymer till bildspråk

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet bildspråk är: bilder, bildframställning.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till bildspråk.


Exempel på hur bildspråk kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "bildspråk" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på bildspråk i en mening.

  1. Medveten om den symboliska makten som är inneboende i valutans bildspråk, engagerade sig Yeats mycket i detta.  
  2. En som engagerat sig i debatten om reklamens lögnaktiga bildspråk är reklamaren och varumärkesstrategen Marcus Hanser.  
  3. Spelet har hyllats för sitt bildspråk och ljud samt den känsla av kamratskap som uppstår när man spelar med en främling.  
  4. Conrad använder återkommande bildspråk och symbolik från växtriket i romanen, inte minst gräs som är en återkommande metafor.  
  5. En av de drivande faktorerna i denna utveckling menar många är reklamens bildspråk, där kroppar ofta retuscheras till perfektion.  

Denna sida uppdaterades senast 2022-12-19


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".