Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 1 januari 2023: beveka

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 1 januari 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: beveka.


Synonymer till beveka

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet beveka är: blidka, förmå, övertala, påverka, vädja, besvärja.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till beveka.


Exempel på hur beveka kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "beveka" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på beveka i en mening.

  1. Någons längtan efter en bit pizza till exempel, kommer att ha en tendens att beveka denna person att uppföra sig på ett visst sätt för att tillfredsställa behovet.  
  2. Till slut lyckades Creutz beveka kungen, som påpekade att ifall armén skulle besegras och tillfångatas av ryssarna skulle kungen ha större möjligheter att hjälpa dem om kungen var fri och kunde upprätta sitt folk.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-01-01


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".