Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 26 oktober 2023: beundrare

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 26 oktober 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: beundrare.


Synonymer till beundrare

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet beundrare är: fan, friare, älskare, supporter.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till beundrare.


Exempel på hur beundrare kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "beundrare" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på beundrare i en mening.

  1. Efter sin dotters död upplevde Helena Södergran hur såväl beundrare som journalister besökte Raivola.  
  2. Hon omgavs snart av beundrare och vänner, och belägrades av inbjudningar till föreläsningar och intervjuer.  
  3. I stället ser hennes beundrare Ralph en kvinna iförd Cathérines kläder bege sig till slottet med hertigens hovmästare.  
  4. Defoe var en stor beundrare av Karl XII och till skillnad från kungens fiender framhölls han både som rättvis och human.  
  5. Yuriko Koike håller samma hårda linje mot Nordkorea och hon sägs vara en beundrare av Margaret Thatcher och Hillary Clinton.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-10-26


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".