Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 6 september 2023: betvivla

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 6 september 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: betvivla.


Synonymer till betvivla

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet betvivla är: ifrågasätta, misstro, tveka, tvivla på, misstänka, hysa misstankar.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till betvivla.


Exempel på hur betvivla kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "betvivla" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på betvivla i en mening.

  1. Detta anses ofta utgöra det enskilt starkaste skälet till att betvivla att Josefus skrivit något alls av Testimonium Flavianum.  
  2. Under senvåren led Augustus av en svår sjukdom, och på vad man antog var hans dödsbädd fattades avtal vilka skulle få senatorerna att betvivla att han egentligen skulle vara antirepublikan.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-09-06


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".