Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 19 februari 2023: beståndsdel

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 19 februari 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: beståndsdel.


Synonymer till beståndsdel

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet beståndsdel är: bit, element, ingrediens, komponent, part, detalj.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till beståndsdel.


Exempel på hur beståndsdel kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "beståndsdel" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på beståndsdel i en mening.

  1. Rädslan bland kritikerna är att religionstillhörighet blir en viktig beståndsdel i rätten till medborgarskap.  
  2. Oligoklas påträffas ofta tillsammans med ortoklas, som en beståndsdel i plutoniska magmatiska bergarter såsom granit, syenit och diorit.  
  3. Ritualmord är en form av vidskepelse som innebär dödande av människor i syfte att använda blodet eller andra delar av den dödades kropp i ritualer eller såsom särskild kraftig beståndsdel vid utövande av magi.  
  4. Nästan alla större städer i Europa fick egna operahus eller teatrar som satte upp operor, och att gå på operaföreställningar och sjunga de senaste ariorna hemma var en viktig beståndsdel i det borgerliga kulturlivet.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-02-19


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".