Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 5 maj 2023: befordra

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 5 maj 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: befordra.


Synonymer till befordra

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet befordra är: skicka, befrämja, upphöja, gynna, främja, underlätta.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till befordra.


Exempel på hur befordra kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "befordra" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på befordra i en mening.

  1. Föreningens syfte är att under formen av ett slutet sällskap befordra ett gott kamratskap och främja intresset för hembygden.  
  2. Mary började arbeta med att befordra Percys verk och förstärka hans rykte som poet genom att publicera samlingsverket Posthumous Poems 1824.  
  3. Jakob II:s konsekventa val att befordra katolska personer både inom hovet och inom armén framkallade både ilska och misstänksamhet blad de protestantiska engelsmännen.  
  4. Carl Piper uppmanade Karl XII att befordra greven till kornett, men kungen vägrade och svarade att "gammal adel och ung adel gör ingenting i själva godheten av en karl.  
  5. Detta innebar att hennes biografiska essäers föresats att befordra den kvinnliga historieskrivningens sociala agenda" blev ett av Shelleys mest inflytelserika politiska inlägg.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-05-05


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".