Synonymerna.se logotyp
 

Dagens ord den 4 september 2023: avdela

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 4 september 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: avdela.


Synonymer till avdela

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet avdela är: avskilja, detachera, kommendera, ta ut, välja ut.

Synonymerna är hämtade från vår databas, så kolla gärna in på ordets huvud-sida på vår sajt för att hitta fler synonymer till avdela.


Exempel på hur avdela kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "avdela" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten I en mening, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på avdela i en mening.

  1. Den 16 oktober beslöts det att man skulle avdela en del av invasionsflottiljen för att undanröja de ryska flottstyrkorna i Moonsund.  
  2. Summan av dessa var så hög att Kimon kunde underhålla sitt manskap i fyra månader och dessutom avdela en del av den till Atens skattkammare.  
  3. Svenskarna kunde avdela 30 fartyg från Tyska brigaden som förstärkning, samtidigt som de ryska styrkorna började komma i oordning i det trånga sundet.  
  4. Kolon används för att avdela enhetsdifferenser mellan siffror, som i 10:50 kronor samt för förkortningar såsom 3:e istället för tredje eller S:t/S:ta för Sankt/Sankta.  
  5. Förnyade anfall tvingade kontinentalkongressen att avdela värdefulla truppstyrkor från huvudfälttåget för motangrepp, som till sist fördrev irokeserna från sitt hemland och tvingade dem ta sin tillflykt till Kanada.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-09-04


Här kan du hitta listan med alla ord som har valts ut till dagens ord tidigare: Alla "Dagens ord".